• Zoals jullie waarschijnlijk al hadden gelezen ging onze competitiewedstrijd niet door. Gelukkig heeft onze geleende Heinzie wat connecties bij Oranje en werd er binnen 5 minuten, in ruil voor een basisplaats, een oefenwedstrijd geregeld, akkoord. Vertrekken vanaf de Binder waar de een na de ander met een enorme smile komt aangewandeld, iedereen heeft er zin in. In de auto wordt besproken hoe je ook alweer bij het sportpark van Oranje komt en de auto gaat op de automatische piloot naar de Mc D. Nee San, eerst de rotonde 3 kwart, de terugweg gaan we Mc. Eenmaal aangekomen bij Oranje komen we erachter dat het onmeunig hard waait, ook echt álles is beter in Gramsbergen.. Tot ieders grote verbazing starten we met een nieuwe 4-3-3 opstelling, dat is immers waar je voor oefent is ’t niet? De scheids komt aanlopen, die is opgetrommeld in ruil voor 2 kratten groene knuppels maar heeft waarschijnlijk spijt met deze weersomstandigheden. Super dat je er toch bent, proost. Pieper bespreekt nog even dat ze dit keer misschien toch wel in de dug-out wil. Sanne helpt haar direct uit deze droom door te vertellen dat zij en Rauf er altijd buiten staan, dus nu ook maar. Pieper lacht en gaat netjes tegen het hek staan. Op de bank merken we direct dat we veel bij te praten hebben, nu we weer een beetje mogen zijn de eerste verhalen van de avond ervoor weer een feit. Er is weer gedronken en gedanst, dan is het helemaal niet zo erg om op de bank te starten. We beginnen een beetje gelijk op, Mekkel (ik denk dat ze Marieke Ekkelenkamp bedoelen) geeft een mooie steekbal tussendoor, en Heinz rent net niet hard genoeg. We vragen ons direct af of die basisplaats wel verdiend is, we gaan het meemaken. Het kan namelijk ook zijn dat die dikke storm de bal iets versnelde. Oranje valt aan en Alice heeft nog geen keeperstraining gehad in 2022, we houden ons hart vast maar ze kan het nog, een mooie redding en ze zit er direct helemaal in. Er gebeurd weinig dus wanneer we langs de zijlijn kijken zien we een aantal fans staan, vanuit Gramsbergen meegereisd. Voor ons een emotioneel moment want dit is prachtig om weer te zien. Dank! Ze komen helaas voor een saaie 1e helft want er gebeurd weinig. Op de bank wordt gesproken over chocolade op een kaal hoofd en een bijzonder feestje waar Rauf eventueel heen zou kunnen gaan, hij komt direct verhaal halen maar besluit het toch af te slaan. Volgende keer beter. Jenita besluit vanaf het midden een keer te schieten, de bal gaat helaas ver over. Aan de andere kant komt Oranje er mooi door, het net beweegt en dat is dit keer niet door de wind. De 1-0 is een feit. Na 44 minuten denkt Lobke: ‘Weet je dames, ik doe het zelf wel vanaf de voorstopper.’ Ze haalt uit, een enorme poeier door de lucht want tegenwind, spontaan de kramp in haar been. De bal vliegt door de lucht, iedereen kijkt met open mond (behalve een van de fans die met de rug naar het veld staat) en de bal stuitert op de lat. OEH, bijna! De scheids fluit af en we gaan thee drinken. Rauf weet nog steeds niet dat er bij Oranje altijd 16 klonten suiker in die theepot zitten en neemt een slok om vervolgens een heel smerig gezicht te trekken, dit vergeet je niet weer Raufie. De samenstelling op de bank wordt aangepast want we gaan 2 wissels toepassen. De 2e helft begint er we moeten weer even wennen dat we aan de andere kant starten. Hilde staat aan de kant van de dug-out en dit is voor Rauf de uitgelezen kans om haar te coachen, dit doet hij niet heel veel dus wij zijn erg benieuwd. Hilde is niet gediend van commentaar op haar manier van voetballen en haalt de eerste bal die ze krijgt volop uit op Rauf, zo, mond dicht. Ze konden er gelukkig samen om lachen. Oranje komt er weer door en maakt een mooie 2-0. De eerste tekenen van vermoeidheid beginnen te komen, 1 helft was voor vandaag wellicht ook voldoende geweest. Maar goed, om aan de 3e helft te beginnen moet je er toch echt 2 hebben gehad. Even een rondje aanval: Romee geeft een prachtige bal op Marijke, ze schiet de bal helaas over. Heinz staat nog steeds in het veld en mag het nog eens proberen, ook deze bal vliegt langs de doelpaal. Marijke krijgt weer een prachtige bal en rent eraan voorbij, nee meid dit had niets met de wind te maken. Zelf schreeuwt ze: ‘ik miste de bal gewoon!’ de irritatie wordt zichtbaar en we zijn benieuwd hoe dit gaat lopen. Lobke besluit nog eens te schieten, ook mis. Dan zegt Rauf: ‘Nou, Marijke met poging 5, 6, 7 of 8’ Ze schiet, de bal vliegt door de lucht, een prachtige uithaal, vlak over de kruising. Het lijkt nu alsof we alleen maar in de aanval zijn, dat is echt niet het geval hoor. Marijke krijgt weer een prachtige bal aangespeeld, ze haalt uit en de bal gaat weer niet in het doel, zelf geeft ze aan dat ze het écht kotsbeu is en op de bank wordt dit versterkt met wat kotsgeluiden. Of dit door gisteravond komt of dat het Marijke ondersteunt laten we in het midden. Hilde vraagt hoe lang we nog moeten want ze heeft zin in restaurant de Gouden Boogjes. Zelf vind ik de M meer geel dan goud, maar oke. De scheids fluit af want die heeft ook wel zin in pils, komt dat even goed uit dat hij met 2 kratten richting huis gaat. Enorm bedankt voor het fluiten, Oranje bedankt voor de uitnodiging en fans langs de lijn (en in gedachte bij ons natuurlijk) bedankt voor jullie support wederom, wordt enorm gewaardeerd. Volgende week spelen we om 12:30uur in Ommen, uiteraard allemaal welkom. Fijn weekend, hoi hè!