• Vorige week zaterdag traden we aan tegen Dedemsvaart. Het werken is populair in ons team, dus we hadden wat versterking nodig. Die kregen we, en hoe! Snieders (bij sommigen ook bekend als Dianne), Ineke en Paula van Vrouwen 25+ sloten aan. Enorm zenuwachtig dat ze waren en ze verontschuldigden zich vooraf al. Toen de wedstrijd begon bleek al snel dat er weinig was om zenuwachtig over te zijn, want dat niveau viel nog wel mee. De wedstrijd eindigde in 6-1 voor Dedemsvaart. Een nederlaag voor ons dus, maar de afterparty wonnen wij. Dames, bedankt voor jullie inzet!

Dan 2 oktober, de wedstrijd tegen het nieuwe F.C. Ommen. Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen we mooie nieuwe (roze) wedstrijdballen aangeboden, een mooie foto werd gemaakt met het hele team, onee er waren er maar 7 want werken is populair. Gelukkig ging de wedstrijd van Dames 3 niet door en mochten we 5 toppers van hen lenen. Ondertussen komt vlagster Mirjan aanlopen en het valt direct op dat ze haar Uggs niet aan heeft. Wel heeft ze haar zonnebril op want Rukfest was wel erg leuk vrijdag. We zijn heul blij dat je er bent Mirjan, ’s avonds op het podium, ’s ochtends krijg je een podium 😊
    Het is de week van de scheidsrechter maar Gerrit is voor de wedstrijd te druk met zijn PASsies controle dat hij er eigenlijk geen tijd voor heeft. Toch hebben we hem bedankt met een doosje chocola (waarvan hij direct aangeeft dat hij het aan zijn vrouw geeft) en een applaus. De wedstrijd kan beginnen, we spelen op het kunstgras en het is alweer gezellig druk met fans langs de zijkant. Ook de razende reporter is aanwezig om deze wedstrijd vast te leggen. Als ‘ie dit van tevoren had geweten…. Milla staat op doel, ze gaat vandaag 2 wedstrijden keepen want ze mag nog aansluiten bij Vrouwen 1. We beginnen direct met een goede kans, de druk gaat naar voren en we horen allemaal de wijze woorden van Rauf van voor de wedstrijd: ‘Als je niet schiet, dan scoor je niet.’ Er wordt geschoten maar helaas gaat deze over. Direct opnieuw proberen. De achterhoede bestaat uit meiden van Vrouwen 3 (en Hilde) en het is te zien dat ze lekker op elkaar ingespeeld zijn. Met een goede opbouw en goede coaching krijgen we de bal weer voor het doel, ervoor is helaas niet voldoende maar we blijven proberen. Een mooie kans voor Marieke gaat net naast. Sanne van der Haar haalt uit en gooit ‘m op de linkerpaal en dan Esther, die heeft inmiddels geleerd dat je gewoon moet schieten, vanaf welke afstand dan ook. Ze haalt uit, de bal vliegt door de lucht en gaat helaas net voorlangs. Lekker meiden, zo doorgaan! Dan herpakt Ommen zich en ze komen er een paar keer uit, niet verslappen dames, we moeten door! Noah besluit ondertussen dat ze de bal wel in kan houden, dit lukt net niet en dan geeft ze de grensrechter een schouderduw. Hij doet niet mee Noah, maar kan gebeuren. 45e minuut, we zien de thee al aankomen en dan haalt Ommen een keer uit, Milla probeert de bal nog te redden door een mooie duik te maken maar tevergeefs, de bal rolt het doel in en we zien direct dat Milla verkeerd terecht is gekomen. Ze heeft last van haar nek dus de ambu wordt gebeld. Milla wordt meegenomen en gelukkig lijkt het achteraf allemaal mee te vallen. Wat een opluchting. De leidster heeft ondertussen haar telefoon gepakt en richting Eindhoven gebeld. Sari mocht weer aantreden. Gelukkig voor haar stond ook Vrouwen 1 al langs de kant en die hebben haar ook direct gescout voor hun eigen wedstrijd. Ja jongens, we weten wel dat het echt een topper is. We gaan weer beginnen en merken direct dat de vrijdagavond van Rukfest er niet alleen bij de vlagster inhakt. Zware benen, hoofdpijn en een lichaam dat moe is, dat noemt men normaal gesproken een kater. Geen tijd voor, we moeten door. Dat is ook wat Ommen denkt want we kunnen amper knipperen of we moeten de 0-2 op het bord noteren. HUH? Vlagster Mirjan staat aan de kant van de dug-out en ze geeft aan dat ze heel veel moeite heeft met concentreren. Geeft niks meid, Gerrit ziet altijd zelf wel of het buitenspel is of niet. We mogen weer aanvallen en Marieke geeft een mooie steekpass op Julia. Helaas doet de vlagger van Ommen wel mee en er wordt gefloten. Buitenspel. Ommen besluit maar eens van afstand te schieten want ze zien dat Sari wel erg ver buiten haar honk staat. Niets meer aan te redden, over haar heen en de 0-3 wordt genoteerd. Voor we het weten moeten we nog een keer op ‘B’ drukken want de 0-4 volgt direct. We zouden er op de bank nog een zere duim aan overhouden, nu moet het stoppen. Ommen denkt daar anders over en gaat door. Sari maakt nog een prachtige redding. We mogen nog een keertje aanvallen en Naomi haalt uit. Helaas een mooie redding van de keepster van Ommen. Ommen komt weer in actie en we weten niet precies hoe, maar we zien ze juichen. Ze 0-5 komt op het bord. Nog een kans voor Marieke en een kans voor Noah maar ze willen er niet in. Gerrit fluit af en we besluiten de 3e helft maar weer te winnen, daar zijn we uiteindelijk tóch het best in.

Volgende week spelen we, om 14:30, uit tegen Hulzense Boys VR1. Eens zien of werken zo populair blijft of dat we toch wat wedstrijdjes met ons eigen teampie kunnen gaan spelen. Toppers van Vrouwen 3, enorm bedankt! Fans bedankt voor het supporten en graag tot weerziens. Hoi hè!